Web Analytics Made Easy - Statcounter

میزگرد دانشجویی بررسی مواجه جمهوری اسلامی با مقوله اعتراض با تاکید بر اعتراضات آبان ۹۸ با عنوان «اعتراض و جمهوری اسلامی» با حضور نمایندگان تشکل‌های دانشجویی دانشگاه تهران و از سوی مجمع دانشجویان عدالتخواه این دانشگاه برگزار شد.

به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، میزگرد دانشجویی بررسی مواجه جمهوری اسلامی با مقوله اعتراض با تاکید بر اعتراضات آبان ۹۸ با عنوان «اعتراض و جمهوری اسلامی» با حضور تورک، دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران، غلامعلی زاده، دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران و سیدرحیم زاده، دبیر مجمع عدالتخواهان دانشگاه تهران برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



تورک دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در ابتدای این نشست گفت: نارضایتی یک بحث روانی و ذهنی است که می‌تواند در بین مردم منتشر شود و اگر مدت زمان آن به درازا بکشد ممکن است که ناامیدی و کینه را پی داشته باشد؛ اما اعتراض یک امر عیان و گسترده است که دیده می‌شود و گا‌ها هم همراه با خشم است.

وی با بیان اینکه در قانون اساسی اعتراض به عنوان یک حق مسلم برای مردم شناخته شده و چهارچوب و نحوه انجام آن هم مشخص است، افزود: اعتراضات معیشتی در کشورمان از اوایل دهه ۷۰ در کوی طلاب و اسلام شهر شروع شد و در دی ماه سال ۹۶ نیز با خروج آمریکا از برجام و افزایش ناگهانی قیمت ارز شاهد اعتراضات دیگری در شهر‌های مختلف بودیم همچنین در آبان ۹۸ با اعلام ناگهانی افزایش ۲۰۰ درصدی قیمت بنزین شوک بزرگی به مردم وارد شد و تقریبا در نقاط مختلف کشور اعتراضات گسترده‌ای شکل گرفت.

تورک تصریح کرد: تاکنون دلیل تمام اعتراضات در کشور این بود که مردم احساس می‌کردند که دیگر نمی‌توانند به حقوق اساسی و اولیه خود از جمله امنیت خاطر، مسکن، معیشت، شغل، درآمد و ازدواج دست پیدا کنند و البته در جریان این اعتراضات هم جریانات مختلف از آب گلال آلود ماهی می‌گرفتند.

وی با بیان اینکه فاصله زیاد بین تعهدات، عمل و امکانات موجود در کشور در تحقق تعهدات مسئولین نسبت به رفع مشکلات معیشتی در طول زمان باعث شکاف عاطفی بین مردم و حکومت شده است، اظهار کرد: مردم حس می‌کنند وقتی مسئولین تعهد می‌دهند صرفا برای خفظ قدرت و سمت خودشان دروغ می‌گویند و همین مساله باعث شده که اعتماد آن‌ها به مسئولین و آینده کشور ضعیف‌تر شود.

تورک با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی با تار و پود مردم آمیخته و به بخشی از هویت آن‌ها تبدیل شده از این رو دیگر نمی‌توان این هویت را از مردم گرفت، بیان کرد: اتحاد و انسجامی که امروز در کشور شاهد آن هستیم به خاطر این است که جمهوریت و اسلامیت حکومت به فرهنگ و هویت مردم تبدیل شده است و اگر این طور نبود مردم برای اعتراض منتظر افزایش قیمت بنزین و دلار نمی‌ماندند.

غلامعلی زاده دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران نیز گفت: حق اعتراض یک حق مسلم است که در حکومت اسلامی این حق برای مردم وجود دارد؛ منتهی نکته‌ای که وجود دارد این است که اعتراض برخی باید‌ها و نباید‌ها دارد و اگر رعایت نشوند تبعات آن می‌تواند گریبانگیر همه شود و کل حاکمیت را به خطر بیندازد.

وی با بیان اینکه برخی مواقع حل برخی از مسائل ساده و پیش افتاده در کشورمان به قدری طولانی می‌شود که مردم به ستوه می‌آینده و به عنوان آخرین راهکار راهی جز اعتراض در مقابل دولت پیش روی خود نمی‌بینند، افزود: بحثی که وجود دارد این است که اگر مردم حق اعتراض دارند پس باید یک چهار چوب و آیین نامه اجرایی از سوی حاکمیت و دولت مصوب شود تا مردم مطابق آن تجمعات اعتراضی خود را برگزار کنند تا از بروز هر مساله امنیتی، آشوب و فتنه‌ای هم جلوگیری شود.

اعتراضات آبان ۹۸ به خاطر تصمیم اشتباه دولت اتفاق افتاد نه ناامیدی مردم از نظام

غلامعلی زاده افزود: ما به جای برخورد منفعلانه باید در مقابل اعتراضات فعالانه برخورد کنیم به این معنا که در وضعیت ایده ال اصلا نگذاریم اعتراضی شکل بگیرد. به هر روی اگر ما باور داریم که مردم به انقلاب و جمهوری اسلامی علاقمند هستند پس چه دلیلی وجود دارد که در مقابل اتفاقاتی مانند افزایش قیمت بنزین در آبان سال ۹۸ اعتراض کنند؟ بدون شک اعتراض مردم ناشی از ناامیدی و در راستای براندازی نظام نیست و اگر اعتراضی می‌شود به خاطر مشکلی است که در بدنه دولت وجود دارد و باید حل شود.

دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه در اعتراضات باید بصیرت داشته باشیم، گفت: دلیل اینکه جنبش دانشجویی نمی‌تواند در جریان اعتراضات مردم نقش فعال داشته باشد این است که دانشجو به واسطه تشدید جنگ نرم در کشور اساسا هویت خود را از دست داده و به یک موجود سرد و بدون دغدغه تبدیل شده که برای هیچ مساله‌ای اهمیت قائل نیست و این در حالی است که به گفته شهید مطهری دانشجو باید درد مردم را حس کند.

غلامعلی زاده با بیان اینکه عدم برخورداری از دید کلی نسبت به مسائل موجب شده تا جنبش دانشجویی در اعتراضات و مطالبه گری‌ها اولویت بندی هم نداشته باشد، افزود: جنبش دانشجویی پیشران حرکت در بین خواص کشور است با این وجود باید ابتدا به آسیب شناسی این جنبش بپردازیم.

سیدرحیم زاده، دبیر مجمع عدالتخواهان دانشگاه تهران نیز در این نشست گفت: اعتراض شیوه‌ای از گرفتن حق از سوی مردم است به این صورت که وقتی مردم احساس می‌کنند در رابطه با موضوعی حقشان ضایع شده در قالب اعتراض به نقد و نهی از منکری می‌پردازند.

وی با اشاره به اینکه به فرموده امام علی حکومت تا زمانی اسلامی است که کسی که در جامعه ضعیف است بتواند حق خود را بدون لکنت از کسی که قوی‌تر است بگیرد، افزود: امامین انقلاب به جای حرف زدن از دموکراسی از جمهوریت حرف زده اند و تعریف جداگانه‌ای از آن مطرح کرده اند و از طرفی حق رای را دل به خواه ندانسته و به گونه‌ای مردم را در مقابل حق رای مسئول دانسته اند چرا که هدف انقلاب اسلامی این بوده تا یک جامعه مسئول را بسازد.

سیدرحیم زاده با بیان اینکه جامعه مسئول جامعه‌ای است که هر جا اشتباهی دید به کنشگری بپردازد، افزود: در دهه ۶۰ اعتراضات، تجمعات، راهپیمایی‌ها و تحصن‌های زیادی اتفاق افتاده با این وجود اگر ما امروز در مورد اعتراضات بگوییم که مردم به مرحله خشم رسیده اند و می‌خواهند فوران کنند این به معنای توجیه است.

وی تصریح کرد: امام علی (ع) در نهج البلاغه نقل کرده که اگر حضور مردم نبود من حکومت را نمی‌پذیرفتم با این وجود حضور مردمی یک شزط و اصل است نه یک وسیله و روش برای حکومت.

دبیر مجمع عدالتخواهان دانشگاه تهران از اعتراض به عنوان یکی از مصادیق بارز نهی از منکر نام برد و گفت: وقتی مردم یا دانشجویان به موضوعی مانند خشک شدن زاینده رود، برکناری امام جمعه لواسان و یا افزایش قیمت بنزین در آبان ۹۸ اعتراض می‌کنند بالاخره این اعتراضات مصداق این است که مردم از مساله‌ای ناراضی هستند و این اعتراض هم می‌تواند مصداق نهی از منکر باشد.

سیدرحیم زاده بیان کرد: اگر نخواهیم به اعتراض رنگ و بوی دینی بدهیم، اعتراض حداقل واکنشی است به یک تصمیم و موضوع که مردم آن را نپذیرفته‌اند و مسئولان هم باید نسبت به آن پاسخگو باشند، چون در حکومت مردم اصل هستند و صدای اعتراض آن‌ها باید به رسمیت شناخته شود.

در اعتراضات آبان ۹۸ حاکمیت صدای اعتراض مستضعفین را نشنید

وی با بیان اینکه اعتراضات آبان ۹۸ صرفا به خاطر افزایش قیمت بنزین نبود بلکه مردم به خاطر مسائل دیگر هم معترض بودند، تصریح کرد: در آبان ۹۸ قشر مستضعف که ما می‌گفتیم انقلاب، انقلاب مستضعفین است دست به اعتراض زدند، اما با این وجود در این اعتراضات چه از بعد رسانه ای، و چه از بعد سیاست گذاری و سیاسی و چه از بعد رویکرد قضائی صدای مردم شنیده نشد.

سیدرحیم زاده اظهار کرد: در رویکرد سیاست گذاری خوب بود که حداقل طرح اصلاح قیمت حامل‌های انرژی دوباره به مجلس می‌رفت و دوباره بررسی می‌شد. ما به نمایندگان مجلس رای داده ایم تا به تصویب قوانین بپردازند منتهی با تشکیل شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا شاهد دور زدن مردم هستیم. مضاف بر این در دو سال گذشته شاهد پیگیری‌های مختلف به ویژه از سوی دانشجویان برای پیگیری سرنوشت پرونده‌های آبان ۹۸ هستیم، اما تاکنون نتیجه‌ای حاصب نشده و کسی پاسخ نمی‌دهد.

در ادامه تورک دبیر انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه تهران در بخش دیگری از اظهارات خود، گفت: اعتراض زمانی شکل می‌گیرد که مردم احساس می‌کنند اراده‌ای از سوی مسئولان برای رفع یک کاستی وجود ندارد. گاهی اوقات هم اعتراض زمانی شکل می‌گیرد که مردم انتظاری فراتر از شرایط مطلوب موجود دارند و معمولا این نوع اعتراض مسالمت آمیز‌تر است.

وی با بیان اینکه زمینه‌های قانونی اعتراض هم باید حقی را برای حکومت و هم برای مردم ایجاد کند، تصریح کرد: در آبان ۹۸ قطعی یک هفته‌ای اینترنت حق مردم نبود، ولی این اتفاق افتاد با این وجود اگر بنا باشد آیین نامه و قانونی وضع شود باید حقوق حاکمیت بر مردم در آن مد نظر قرار بگیرد.

تورک به نقش تشکل‌های دانشجویی در اعتراضات اشاره کرد و افزود: بعضا در اعتراضات به مانند اعتراضات سال ۹۶ و ۹۸ و قبل از آن برخی جریانات بیگانه هم وارد می‌شوند و دست به خرابکاری می‌زنند با این وجود تشکل‌های دانشجویی می‌توانند با مدیریت، سیاست، تفکر، کیاست، متحدانه و سازماندهی نیرو‌ها در مقابل این جریانات و در کنار مردم بایستند و اجازه ندهند که این جریانات مخرب به سوء استفاده از اعتراضات بپردازند و این مهمترین نقش تشکل‌های دانشجویی در جریانات اعتراضاتی مرمی است.

وی با بیان اینکه در مواجهه با اعتراضات ابتدا باید سطح نارضایتی‌ها و منشاء آن را شناسایی کنیم تا در صورت امکان منشاء نارضایتی را رفع و رجوع کنیم، افزود: همچنین در مواجهه با اعتراضات باید از نفوذ جریان‌های مخرب جلوگیری شود.

همچنین غلامعلی زاده دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران در ادامه اظهارات خود با تاکید بر اینکه اگر در جامعه‌ای اعتراض و مطالبه گیری وجود نداشته باشد اساسا نمی‌تواند پیشرفت کند، گفت: اگر مردم بتوانند اعتراض خود را از مسیری غیر از تجمع به گوش مسئولان برسانند کار به برگزاری تجمع نمی‌کشد و البته هم اکنون نیز سازوکاری غیر از تجمع برای بیان اعتراض وجود ندارد.

خلاء‌های قانونی برای برگزاری تجمعات اعتراضی رفع شوند

وی با بیان اینکه خلاء‌های قانونی برای برگزاری تجمعات اعتراضی باید رفع شوند تا در زمان تجمعات با بحران مواجه نشویم، تصریح کرد: بعد از رفع خلاء‌های قانونی بحثی که باید بلافاصله به آن بپردازیم بحث «تصویر سازی و جنگ روایت هاست»، چون دشمن با استفاده از قدرت رسانه‌ای که در اختیار دارد تجمعات را به عنوان اعتراض و مخالفت با نظام روایت می‌کند و این در حالی است که قصد مردم اعتراض به جمهوری اسلامی نیست.

عغلامعلی زاده به تاثیر روایت و تصویرسازی دشمن از اعتراضات اشاره کرد و افزود: امروز اگر موضوع اعتراضات آبان ۹۸ را با مردم در میان بگذاریم بیشتر روایت ساخته شده از سوی دشمن در ذهن آن‌ها نقشه بسته است و این در حالی است که اگر به بیانات رهبر معظم انقلاب رجوع کنیم به نقش دشمنان به ویژه آمریکا و اسرائیل، پول‌های کشور‌های حاشیه خلیج فارس و منافقین و مخالفین برای ایجاد آشوب در کشورمان پی خواهیم برد.

وی با بیان اینکه با توجه به برنامه ریزی دشمن برای ایجاد آشوب و اغتشاش در کشورمان رهبر انقلاب معتقدند که اقدامات خسارت بار در اغتشاشات کار مردم نیست، تصریح کرد: در جریان اغتشاشات آبان ۹۸ در طی روز حدود ۱۸۰ جایگاه سوخت، ۴۵۰ بانک، ۸۰ فروشگاه زنجیره‌ای و ۱۲۰ دستگاه آمبولانس و در مجموع حدود ۲۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به کشور وارد شد با این وجود به نظر نمی‌رسد که این حجم از خسارت کار مردم عادی و معترضین به افزایش قیمت بنزین باشد و قطعا دست عوامل بیگانه در کار بوده است.

غلامعلی زاده با اشاره به اینکه در جریان اعتراضات سال ۹۸ مردم بلافاصله صف خود را از آشوبگران جدا کردند تا دشمن نتواند بیشتر از اعتراضات سوء استفاده کند، بیان کرد: در جریان اعتراضات آبان ۹۸ مردم با بصیرت صف خود را از دشمن جدا کردند، اما گفته می‌شود که مردم را سرکوب کردند و اجازه ندادند به اعتراضات خود را ادامه بدهند با این وجود ضرورت داشت تا با جهاد تبیین واقعیت تبیین می‌شد.

همچنین سیدرحیم زاده، دبیر مجمع عدالتخواهان دانشگاه تهران در ادامه اظهارات خود با بیان اینکه سازوکار‌های قانونی موجب شده تا ما برای برگزاری تجمعات نیازمند کسب مجوز باشیم و جالب اینجاست مرجعی که قرار است این مجوز را صادر کند مرجعی است که قرار است به آن اعتراض شود، پس اجازه شکل گیری اعتراض را نمی‌دهد، گفت: واگذاری اختیار صدور مجوز برای برگزاری تجمعات قانونی به وزارت کشور خلاء بزرگی است که باید رفع شود.

وی با بیان اینکه تشکل‌های دانشجویی باید در راستای رفع خلاء‌های قانونی و ساختاری برای برگزاری تجمعات اعتراضی به مطالبه گری بپردازند، تصریح کرد: حق اعتراض ریشه‌ای است و باید وجود داشته باشد از این رو در مواقعی ما نیازمند انجام اعتراضات در مقابل تصمیمات کلان و غلط همچون تصمیم افزایش قیمت بنزین هستیم.

سیدرحیم زاده، با اشاره به اینکه در هیچ کجای دنیا تظاهراتی برگزار نمی‌شود که خشونت آمیز نباشد، افزود: جنس تظاهرات خشن است و این خشونت هم می‌تواند نتیجه کشته شدن یک سیاهپوست و یا افزایش قیمت بنزین باشد. با این وجود دشمن آنقدر سریع نمی‌تواند در هدایت تظاهرات‌ها نقش آفرینی کند.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: دانشگاه تهران تشکل های دانشجویی اعتراضات آبان 98 وزارت کشور انجمن اسلامی دانشجویان مستقل دبیر جامعه اسلامی دانشجویان افزایش قیمت بنزین دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه تهران برای برگزاری تجمعات اعتراضی افزایش قیمت بنزین تشکل های دانشجویی دانشگاه تهران اعتراضات آبان ۹۸ خلاء های قانونی جمهوری اسلامی غلامعلی زاده آبان ۹۸

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۷۵۵۱۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، آنگونه که جماران روایت کرده، عباس عبدی تحلیلگر مسائل سیاسی در کانال تلگرامی خود نوشت:

روز گذشته ساعت ۱۲ خانم خبرنگاری از فارس تماس گرفت و در خواست مصاحبه در باره اعتراضات دانشجویی آمریکا را داشت. گفتم پاسخ‌های من برای فارس مفید فایده نیست و شاید هم چاپ نکنید. در هر حال با اصرار ایشان گفتم سوالات را بفرستند. چون فرصت پاسخ مکتوب دادن نداشتم و ایشان هم عجله داشتند، من هم صوتی پاسخ دادم. بطور معمول شرط من این است که متن را برگردانند تا در حد مناسب ویرایش ادبی و محتوایی کنم در ویرایش معمولا نکاتی را تعدیل و اضافه و به لحاظ ادبی اصلاح می‌کنم.

ایشان در ساعت ۲۰:۴۲ متن موردنظر خود را فرستادند و چون عجله داشتند من هم ویرایش سریعی انجام داده و ارسال کردم. ولی چون دیدم منتشر نشد در ادامه ویرایش بهتری انجام دادم و تاکید کردم که این منتشر شود که تایید کردند و گفتند روز یکشنبه منتشر می‌شود. آنان ویرایش اولیه را منتشر کردند. تیتری انتخاب کردند که نقل‌قول مستقیم است در حالی که در متن نیست بلکه عکس آن را گفته‌ام.

در اینجا دو تیتر انتخابی خودم را با متن نهایی به همراه گزارش منتشر شده فارس تقدیم می‌کنم. این آخرین گفتگوی من با فارس خواهد بود مگر این که هر دو ایراد یعنی تیتر و متن را اصلاح کنند. هر زمان به اصول حرفه‌ای انتشار گفتگوها پایبند شدند می‌توان گفتگو کرد.

البته از خبرنگار محترم پرسیدم: «ممکنه بفرمایید من در کجای گفتگو گفته‌ام موضوع حادی نیست؟

پاسخ دادند:

آقای عبدی بزرگوار شما همون پاراگراف اول خط دوم و سوم چنین چیزی فرمودید منم چیزی که شما گفتید رو منتشر کردم نه چیز دیگه» داوری درباره صحت این ادعا هم به عهده خوانندگان محترم.

ضمنا سوالات را همانطور که فرستادند یکجا و در ابتدا می‌آورم.

سوالات:

۱-با توجه به اتفاقات آمریکا و همچنین اروپا از جمله فرانسه و آلمان تحلیل شما در مورد بازداشت اساتید و دانشجویان چیست؟

۲- با توجه به اینکه از غرب و دانشگاههای آمریکا و اروپا تبلیغات مثبتی می شد ولی اکنون می بینیم استاندارد دوگانه در مورد دانشگاه های انجا و ایران اعمال میشه، نظر شما چیست؟

۳- اگر این اتفاقات در ایران می افتاد شما به عنوان یک استاد دانشگاه چه تحلیلی داشتید؟

ویراست نهایی بنده:

اولین نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که چرا اعتراضات دانشجویی شکل می‌گیرد؟ این گونه اعتراضات منحصر به کشور آمریکا نمی‌شود و در کشورهای دیگر هم هست اکنون به اروپا هم رسیده است. چرا دانشجویان در یک مقطع زمانی به صورت جدی دست به اعتراضاتی می زنند که به طبع باعث به وجود آمدن مشکلاتی هم برای خودشان می‌شود؟

به دلیل این که برخی نهادهای سیاسی مانند انتخابات، احزاب و حتی رسانه‌ها، غیرکارکردی می‌شوند. زمانی که این نهاد ها از کارکردهای واقعی خودشان دور می‌شوند و به نوعی دچار بن‌بست و فساد سیاسی می‌شوند، جامعه از طریق دانشگاه‌ها واکنش نشان می‌دهد. در واقع دانشگاهیان اولین گروهی هستند که خط شکنی می‌کنند زیرا چندان وابستگی و تعلق سیاسی مانند دیگران به ادامه و حفظ وضعیت موجود ندارند.

دانشگاهیان وارد میدان می‌شوند و دست به اعتراض می‌زنند. این اعتراضات از دو حالت فراتر نمی رود، یکی اعتراضات خیلی عمیق و جدی است و پیگیری می شود و به نتیجه می‌رسد و از طریق اصلاحات تغییرات جدی در جامعه ایجاد می کند، به عنوان مثال اعتراضات دانشجویان آمریکا به جنگ ویتنام که بسیار هم موثر واقع شد و آغازی بود برای پایان جنگ ویتنام. اعتراضات عادی که با همراهی کافی نباشد، زود تمام می‌شود.

وجدان بیدار جامعه در دانشگاه است و هنگامی که نهاد های سیاسی قفل کنند دانشگاهیان وارد میدان می شوند و این قفل را می شکنند و جامعه را وارد مسیر دیگر می‌کنند، البته تمام این اتفاقات به شرطی رخ می‌دهد که برخی نهاد های دیگر کم و بیش استقلال خود را حفظ کرده باشند، مثلا در ایالات متحده آمریکا سه نهاد وجود دارد که این سه نهاد به نسبت بقیه نهادها محبوب و استقلال خود را حفظ کرده‌اند.

اولین نهاد دستگاه قضایی و دیوان عالی آمریکا است این دستگاه استقلال و اعتبار خود را نزد مردم دارد حتی در مواردی که شش نفر از آنان جمهوری خواه بودند باز هم علیه ترامپ رای دادند. البته استقلال هیچگاه صفر و صدی نیست همیشه یک نوع انحرافاتی در این موارد مشاهده می شود اما بهرحال فهم عمومی و اعتماد مردم بسیار حائز اهمیت است.

دومین نهاد بانک مرکزی است. مسئله اعتبار بانک مرکزی در جهان مسئله بسیار مهمی محسوب می شود و بانک مرکزی باید معتبر باشد، در ایالات متحده آمریکا بانک مرکزی اعتبار لازم را دارد. بانک مرکزی در آمریکا مانع سیاست های تورم زا، مشکل آفرین و فساد آوری است که معمولا در سیستم های دولتی وجود دارد. سومین نهاد نیز ارتش است.

این سه نهاد محبوبیت، اعتبار و کارکرد خود را دارند. زمانی که این سه نهاد استقلال دارند، و در مقابل نهادهای سیاسی و بطور مشخص احزاب ( جمهوریخواه و دموکرات)، مجلس نمایندگان، مجلس سنا، دولت و رسانه ها دچار فساد و انحراف شوند جامعه قفل می شود و وقتی که جامعه قفل شود وجدان بیدار جامعه از طریق اعتراضات دانشجویان خود را نشان می‌دهد و فضا را تغییر می‌دهد.

اعتراضات ادامه پیدا می‌کند تا یک تغییر و تحول متناسبی در جامعه اتفاق بیفتد. علت اصلی اعتراضات در آمریکا حمایت سیاسی و مالی از اسرائیل است، به دلیل نفوذی که اسرائیل در دو قوه مجریه و مقننه و رسانه ها دارد، آنها را به انحراف کشانده و منابع مالی ایالات متحده را به سمت خود جذب و سیاست ایالات متحده آمریکا را تابع خود کرده است، و در نتیجه مردم به این شرایط معترض هستند، مخصوصا نسل جوان که با کمک شبکه های اجتماعی به استقلال رسانه ای نیز رسیده اند در حال مقابله با این شرایط و اسرائیل هستند.

این فرایند اعتراضات دانشجویی موقت است تا زمانی که به نتیجه برسد و کارکرد نهاد های سیاسی متناسب با خواست عمومی شود. این اعتراضات در همه جای دنیا با اهداف مشخص صورت می گیرد اعتراضات دانشجویی و دانشگاهی از این منطق تبعیت می‌کنند.

بازداشت‌ها هم در ابتدا اتفاق می‌افتد و چیز عجیبی نیست. دانشجویان را دستگیر می‌کنند و به مقر پلیس انتقال می‌دهند و بعد هم آزاد می‌کنند و به دادگاه می‌فرستند. دادگاه های آمریکا نیز استقلال کافی دارند و دانشجویان می‌توانند در دادگاه از وکلا کمک بگیرند. زمانی که دانشجویان دست به اعتراض می زنند برای زندان، دستگیری و دادگاه آمادگی و آگاهی نسبی دارند.

اگر دانشجویان مجوز اعتراض گرفته باشند که اصلا مشکلی برای دانشجویان پیش نمی‌آید اما اگر مجوز نگرفته باشند اعتراض کرده باشند باز هم خیلی جدی نیست مگر اینکه تخلفی صورت گرفته باشد در این صورت پلیس ورود می کند. مسأله اصلی دادگاه است. و الا پلیس همه جا کمابیش درگیر می‌شود. ضمنا آنجا کسی را برای فیلم‌برداری و انتشار این درگیری‌ها بازداشت نمی‌کنند. حتی به آن دختر خانمی که فیلم خشونت جرج فلوید را گرفت جایزه دادند.

هیچ استاندارد دوگانه ای وجود ندارد این محصول ذهن اصولگرایان است، اگر در ایران نیز همین شرایط برقرار شود کسی نسبت به آن معترض نمی شود.

اول باید اجازه دهند که مردم به هر چیزی که می‌خواهند در چارچوب قانون اعتراض کنند و اگر هم بدون مجوز اعتراض کردند نهایتا پلیس دستگیر و به دادگاه منتقل می‌کند اما به شرطی که دادگاه مستقل عمل کند. اگر دادگاه مستقل عمل کند اساسا هیچ استاندارد دوگانه‌ای وجود ندارد. استاندارد دوگانه متوجه کسانی است که به این حد از تقابل در آنجا اعتراض می‌کنند ولی از اقدامات تندتر و عجیب در اینجا دفاع می‌کنند.

آنچه که در غرب به آن اعتراض می شود این نیست که چرا دانشجویان و استادان را دستگیر می‌کنید و به دادگاه می‌برید زیرا آنها آمادگی اینها را دارند چون فکر میکنند قانون حاکم است و نهایتا باید در مقابل قانون پاسخگو باشند اما در اینجا هیچ کدام از اینها اتفاق نمی افتد.

در غرب نیز یک سری مشکلات وجود دارد و دانشجو ها نیز اعتراض می‌کنند اما تفاوت این است که در آنجا و در نهایت خودشان را با این مسائل و خواست عمومی تطبیق می دهند، متحول می شوند و بهبود پیدا می‌کنند. در غرب زمانی که دانشجو اعتراض می‌کند به او اتهام هایی مانند اینکه از ایران پول گرفته‌اید تا اعتراض کنید نمی‌زنند اما در ایران زمانی که دانشجو دست به اعتراض می زند هزار اتهام به او می زنند. در اعتراضات سال گذشته تعداد زیادی از دانشجویان مجروح شدند. پرونده‌های انضباطی دارند در سابقه آنان ثبت و ضبط می‌شود. ولی در آنجا کلینتون یکی از همین دانشجویان معترض جنگ ویتنام بود بعدا هم رییس‌جمهور شد.

اصولگرایان نباید کار خودشان را با کشور دیگری مقایسه کنند. این موضوع ها هیچ ارتباطی بهم ندارد. چرا کارهای خوب آنها را نمی گویید اینکه آنها را دستگیر می‌کنند و فورا به دادگاه انتقال می دهند، چرا در کشور ما این کار را انجام نمی دهند.

بنابراین عده ای در ایران به دنبال توجیه کارهای خودشان هستند و این بدتر از هر چیز دیگر است. درحال حاضر هم کسی در ایران جرئت ندارد نسبت به چنین موضوعاتی اعتراض کند حتی اگر من نسبت به آن موضوع اعتراضی نداشته یا حتی موافق باشم اما به دیگران حق اعتراض می‌دهم.

اخیرا آمریکا به اسرائیل کمک مالی کرده است و بخشی از اعتراضات به همین موضوع برمی‌گردد. موضوع کمک مالی آمریکا به اسرائیل به صورت شفاف در مجلس آمریکا تصویب شد و آمریکایی‌ها هم به درستی اعتراض می‌کنند که ما خودمان فقیر هستیم چرا پول هایمان را به اسرائیل می‌دهید.

آیا در ایران کسی می‌تواند چنین اعتراضی کند؟ قطعا نمی‌تواند. من نمی‌گویم به دیگران کمک کنیم یا نکنیم بعضا با برخی کمک‌های خارجی موافق هم هستم ولی بحث در این موضوع است که قرار نیست همه عین من یا شما فکر کنند و چنین مقایسه.ای از اساس باطل است و به نفع شما هم نیست.

در خصوص اینکه اگر چنین اتفاقاتی در ایران رخ دهد، چنین اتفاقاتی در ایران رخ نمی‌دهد و سرکوب می شود. اگر مجموعه‌ای از افراد بخواهند درباره یک موضوع اساسی بطور عملی اعتراض یا اظهار نظر کنند قطعا با عکس‌العمل مواجه می‌شوند و هیچگاه مجاز به آن نخواهند بود حتی درخواست آن هم موجب مشکل خواهد بود.

شرایط باید به گونه‌ای باشد که همه بتوانند حرف خودشان را بزنند و اگر اعتراضی دارند نیز بگویند و اگر خلاف قانون عمل کنند ما هم باید مانند آمریکا عمل کنیم دستگیر شوند از آنها عکس گرفته شود و به دادگاه فرستاده شوند.

این نوع مقایسه ها هیچ کمکی به طرفداران وضع موجود برای توجیه اقداماتشان نمی‌کند اما نکته مهم اینجاست که در غرب اعتراضات بطور معمول به نتیجه می‌رسد یعنی افرادی پاسخگو می‌شوند و تغییر و تحولات اتفاق می‌افتد چون بالاترین مقام‌ها هم از مردم رای می‌خواهند پس اگر ببینند مردم اعتراض دارند خودشان وضع را اصلاح می کنند اما در ایران اگر کسی بخواهد اصلاحات انجام دهد فورا رد صلاحیت می‌شود. از این تنور نانی برای اصول‌ گرایان محترم پخته نمی شود و بهتر است فکر دیگری کنند.

خبر منتشر شده در فارس

عباس عبدی: بازداشت اساتید و دانشجویان در آمریکا و اروپا موضوع حادی نیست

عباس عبدی روزنامه نگار اصلاح طلب با اشاره به اعتراضات دانشجویی در آمریکا و اروپا و ضرب و شتم و بازداشت صدها دانشجو و اساتید گفت:بازداشت اساتید و دانشجویان در آمریکا و اروپا موضوع حادی نیست.

عباس عبدی پژوهشگر اجتماعی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب و فعال سیاسی-اجتماعی در گفت وگو با خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران توانا در خصوص اعتراضات دانشجویان در آمریکا و اروپا و بازداشت اساتید و دانشجویان اظهار داشت :اولین نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که چرا اعتراضات دانشجویی شکل می‌گیرد؟ این گونه اعتراضات منحصر به کشور آمریکا نمی‌شود و در کشورهای دیگر هم هست اکنون به اروپا هم رسیده است. چرا دانشجویان در یک مقطع زمانی به صورت جدی دست به اعتراضاتی می زنند که به طبع باعث به وجود آمدن مشکلاتی هم برای خودشان می‌شود؟

وی با بیان اینکه به دلیل که برخی نهادهای سیاسی مانند انتخابات، احزاب و حتی رسانه‌ها، غیرکارکردی می‌شوند. زمانی که این نهاد ها از کارکردهای واقعی خودشان دور می‌شوند و به نوعی دچار بن‌بست و فساد سیاسی می‌شوند، جامعه از طریق دانشگاه ها واکنش نشان می دهد، افزود: در واقع دانشگاهی ها اولین گروهی هستند که خط شکنی می‌کنند زیرا چندان وابستگی و تعلق سیاسی مانند دیگران به ادامه وحفظ وضعیت موجود ندارند.

این فعال سیاسی افزود: دانشگاهی ها وارد میدان می شوند و دست به اعتراض می زنند . این اعتراضات از دو حالت فراتر نمی رود ، حالت اول اعتراضات خیلی عمیق و جدی است و پیگیری می شود و به نتیجه می رسد و از طریق اصلاحات تغییرات جدی در جامعه ایجاد می کند ، به عنوان مثال اعتراضات دانشجویان آمریکا به جنگ ویتنام که بسیار هم موثر واقع شد و آغازی بود برای پایان جنگ ویتنام.

عبدی ادامه داد: وجدان بیدار جامعه در دانشگاه است و هنگامی که نهاد های سیاسی قفل میکنند دانشگاهیان وارد میدان می شوند و این قفل را می شکنند و جامعه را وارد یک مسیر دیگر می کنند ، البته تمام این اتفاقات به شرطی رخ می‌دهد که برخی نهاد های دیگر کم و بیش استقلال خود را حفظ کرده باشند ، مثلا در ایالات متحده آمریکا سه نهاد وجود دارد که این سه نهاد به نسبت بقیه نهاد ها محبوب و استقلال خود را حفظ کرده اند .

وی در ادامه در خصوص نهاد های مستقل در آمریکا اینگونه اظهار نظر کرد: اولین نهاد دستگاه قضایی و دیوان عالی آمریکا است این دستگاه استقلال و اعتبار خود را نزد مردم دارد حتی در مواردی که شش نفر از آنان جمهوری خواه بودند باز هم علیه ترامپ رای صادر کردند . البته استقلال هیچگاه صفر و صدی نیست همیشه یک نوع انحرافاتی در این موارد مشاهده می شود اما بهرحال فهم عمومی و اعتماد مردم بسیار حائز اهمیت است .

این فعال سیاسی-اجتماعی افزود: دومین نهاد بانک مرکزی است . مسئله اعتبار بانک مرکزی در جهان مسئله بسیار مهمی محسوب می شود و بانک مرکزی باید معتبر باشد ، در ایالات متحده آمریکا بانک مرکزی اعتبار لازم را دارد . بانک مرکزی در آمریکا مانع سیاست های تورم زا ، مشکل آفرین و فساد آوری است که معمولا در سیستم های دولتی وجود دارد . سومین نهاد نیز ارتش است.

عبدی اذعان کرد: این سه نهاد محبوبیت، اعتبار و کارکرد خود را دارند . زمانی که این سه نهاد استقلال دارند، و در مقابل نهاد های سیاسی و بطور مشخص احزاب ( جمهوریخواه و دموکرات ) ، مجلس نمایندگان ، مجلس سنا، دولت و رسانه ها دچار فساد و انحراف شوند جامعه قفل می شود و وقتی که جامعه قفل شود وجدان بیدار جامعه از طریق اعتراضات دانشجویان خود را نشان می‌دهد و فضا را تغییر می‌دهد.

وی با تاکید بر اینکه اعتراضات ادامه پیدا می‌کند تا یک تغییر و تحول متناسبی در جامعه اتفاق بیفتد، بیان کرد: علت اصلی اعتراضات در آمریکا موضوع اسرائیل است ، به دلیل نفوذی که اسرائیل در دو قوه مجریه و مقننه و رسانه ها دارد ، آنها را به انحراف کشانده و منابع مالی ایالات متحده را به سمت خود جذب کرده است و سیاست ایالات متحده آمریکا را تابع خود کرده است ، و در نتیجه مردم به این شرایط معترض هستند ، مخصوصا نسل جوان که با کمک شبکه های اجتماعی به استقلال رسانه ای نیز رسیده اند در حال مقابله با این شرایط و اسرائیل هستند .

این فعال سیاسی اصلاح طلب عنوان کرد : این فرایند اعتراضات دانشجویی موقت است تا زمانی که به نتیجه برسد و کارکرد نهاد های سیاسی متناسب با خواست عمومی شود. این اعتراضات در همه جای دنیا با اهداف مشخص صورت می گیرد اعتراضات دانشجویی و دانشگاهی از این منطق تبعیت می‌کنند.

عبدی با تاکید بر طبیعی بودن روند بازداشت دانشجویان و اساتید، گفت : بازداشت‌ها هم در ابتدا اتفاق می افتد و چیز عجیبی نیست. دانشجویان را دستگیر می‌کنند و به زندان انتقال می‌دهند و بعد هم آزاد می‌کنند و به دادگاه می‌فرستند. دادگاه های آمریکا نیز استقلال کافی دارند و دانشجویان می توانند در دادگاه از وکلا کمک بگیرند . زمانی که دانشجویان دست به اعتراض می زنند برای زندان ، دستگیری و دادگاه آمادگی و آگاهی دارند .

وی در ادامه با عادی جلوه دادن اتفاقات اخیر در آمریکا و اروپا، اذعان کرد: اگر دانشجویان مجوز گرفته باشند بعد اعتراض کرده باشند که اصلا مشکلی برای دانشجویان پیش نمی آید اما اگر مجوز نگرفته باشند اعتراض کرده باشند باز هم خیلی جدی نیست مگر اینکه تخلفی صورت گرفته باشد در این صورت پلیس ورود می کند. مسأله اصلی دادگاه است. و الا پلیس همه جا کمابیش درگیر می‌شود.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار که گفت با توجه به اینکه از غرب و دانشگاههای آمریکا و اروپا تبلیغات مثبتی میشد ولی اکنون می بینیم استاندارد دوگانه در مورد دانشگاه های آنجا و ایران اعمال میشه، نظر شما چیست، گفت: هیچ استاندارد دوگانه ای وجود ندارد این محصول ذهن اصولگرایان است ، اگر در ایران نیز همین شرایط برقرار شود کسی نسبت به آن معترض نمی شود.

عبدی افزود: اول باید اجازه دهند که انسان ها به هر چیزی که می‌خواهند در چارچوب قانون اعتراض کنند و اگر هم بدون مجوز اعتراض کردند نهایتا پلیس دستگیرشان میکند و به دادگاه منتقل می کند اما به شرطی که دادگاه مستقل عمل کند.اگر دادگاه مستقل عمل کند اساسا هیچ استاندارد دوگانه ای وجود ندارد. استاندارد دوگانه متوجه کسانی استان که به این حد از تقابل در آنجا اعتراض می‌کنند ولی از اقدامات تندتر و عجیب در اینجا دفاع می‌کنند.

وی تاکید داشت : آنچه که در غرب به آن اعتراض می شود این نیست که چرا دانشجویان و استادان را دستگیر میکنید و به دادگاه می برید زیرا آنها آمادگی اینها را دارند چون فکر میکنند قانون حاکم است و نهایتا باید در مقابل قانون پاسخگو باشند اما در اینجا هیچ کدام از اینها اتفاق نمی افتد.

این فعال سیاسی با بیان اینکه در غرب نیز یک سری مشکلات وجود دارد و دانشجو ها نیز اعتراض می‌کنند اما مشکل اینجاست در آنجا و در نهایت خودشان را با این مسائل و خواست عمومی تطبیق می دهند، متحول می شوند و بهبود پیدا می‌کنند، افزود: در غرب زمانی که دانشجو اعتراض می‌کند به او اتهام هایی مانند اینکه از ایران پول گرفته اید تا اعتراض کنید نمی زنند اما در ایران زمانی که دانشجو دست به اعتراض می زند هزار اتهام به او می زنند . در اعتراضات سال گذشته تعداد زیادی از دانشجویان مجروح شدند. پرونده‌های انضباطی دارند در سابقه آنان ثبت و ضبط می‌شود. ولی در آنجا کلینتون یکی از دانشجویان معترض جنگ ویتنام بود بعدا هم رییس‌جمهور شد.

عبدی در ادامه با بیان تندی جبهه اصولگرایان را محکوم به مقایسه نابجا درباره ایران و کشور های دیگر کرد:اصولگرایان نباید کار خودشان را با کشور دیگری مقایسه کنند. این موضوع ها هیچ ارتباطی بهم ندارد .چرا کارهای خوب آنها را نمی گویید اینکه آنها را دستگیر می‌کنند و فورا به دادگاه انتقال می دهند، چرا در کشور ما این کار انجام نمی دهند.

وی ادامه داد: بنابراین عده ای در ایران به دنبال توجیه کار های خودشان هستند و این بدتر از هر چیز دیگر است . در حال حاضر هم کسی در ایران جرئت ندارد نسبت به موضوعی اعتراض کند حتی اگر من نسبت به آن موضوع اعتراضی نداشته باشم اما به دیگران حق اعتراض می‌دهم .

این فعال سیاسی- اجتماعی در خصوص دلایل اعتراضات در امریکا گفت: اخیرا آمریکا به اسرائیل کمک مالی کرده است و بخشی از اعتراضات به همین موضوع برمی‌گردد. موضوع کمک مالی آمریکا به اسرائیل به صورت شفاف در مجلس آمریکا تصویب شد و آمریکایی هم اعتراض می‌کنند که ما خودمان فقیر هستیم چرا پول هایمان را به اسرائیل می‌دهید.

عبدی عنوان کرد: آیا در ایران کسی می‌تواند چنین اعتراضی کند ؟ قطعا نمی‌تواند. من نمی گویم کمک کنیم یا نکنیم بعضا با برخی های کمک های خارجی موافق هم هستم ولی بحث روی این موضوع است که قرار نیست همه عین من یا شما فکر کنند و چنین مقایسه ای از اساس باطل است و به نفع شما هم نیست.

وی در ادامه در پاسخ به سوال خبرنگار که اگر این اتفاقات در ایران اتفاق می افتاد شما چه تحلیلی داشتید، گفت: چنین اتفاقاتی هرگز در ایران رخ نمی‌دهد و قطعا سرکوب می شود.اگر مجموعه‌ای از افراد بخواهند درباره یک موضوع اساسی بطور عملی اعتراض یا اظهار نظر کنند قطعا با عکس‌العمل مواجه می‌شوند و هیچگاه مجاز به آن نخواهند بود و حتی درخواست آن هم موجب مشکل خواهد بود.

این فعال سیاسی اصلاح طلب در ادامه در خصوص شرایط مطلوب در ایران اینگونه اظهار نظر کرد: شرایط باید به گونه ای باشد که همه بتوانند حرف خودشان را بزنند و اگر اعتراضی دارند نیز بگویند و اگر خلاف قانون عمل کنند ما هم باید مانند آمریکا عمل کنیم دستگیر شوند از آنها عکس گرفته شود و به دادگاه فرستاده شوند .

عبدی در پایان با تاکید بر اینکه این نوع مقایسه ها هیچ کمکی به وضع موجود برای توجیه اقداماتشان نمی‌کند، افزود: نکته مهم اینجاست که در غرب اعتراضات به نتیجه می رسد یعنی افرادی پاسخگو هستند و تغییر و تحولات اتفاق می افتد چون بالاترین مقام هم از مردم رای می‌خواهد پس اگر ببیند مردم اعتراض دارند خودشان وضع را اصلاح می کنند اما در ایران اگر کسی بخواهد اصلاحات انجام دهد فورا رد صلاحیت می شود. از این تنور نانی برای اصول‌ گرایان محترم پخته نمی شود و بهتر است فکر دیگری کنند.

۲۷۲۱۸

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900935

دیگر خبرها

  • تجمع اعتراضی متقاضیان نهضت ملی مسکن مقابل استانداری
  • اعتراض مردم به روند کند ساخت طرح ۸۱۰۰ واحدی
  • واقعا در اعتراضات دانشجویی آمریکا، تک تیرانداز حضور داشت؟ + تصاویر
  • اعلام بازداشت بیش از ۱۵۰۰ دانشجو در دانشگاه های آمریکا/برگزاری بیش از ۲ هزار تظاهرات در نیویورک/ وحشت دموکرات‌ها از ادامه اعتراضات دانشجویی در آستانه انتخابات
  • واکنش سازمان ملل به رفتار پلیس آمریکا با دانشجویان
  • جنبش دانشجویی، سازمان استکباری آمریکایی-صهیونیستی را به هم ریخت
  • تیک‌تاک؛ صدای اعتراض
  • عملیات وعده صادق همه مستضعفان جهان را امیدوار کرد
  • ترامپ خطاب به دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا: اعتراضات را متوقف کنید، همین الان!
  • تحلیل عباس عبدی از اعتراضات دانشجویی در آمریکا: از این تنور نانی برای اصولگرایان محترم پخته نمی‌شود، بهتر است فکر دیگری کنند